Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ατομικά Σεμινάρια Μετάλλου

Ατομικό σεμινάριο μετάλλου

Η Ελένη και η Έλενα δυο υπέροχα κορίτσια με όρεξη να μάθουν το μέταλλο. Ο χρόνος λίγος<< μέσα σε τρεις ώρες μου λέει η Ελένη να μάθουμε να χειριζόμαστε το μέταλλο και εμείς μετά θα δουλέψουμε σπίτι>> η απόσταση μεγάλη για να έρθουν για παραπάνω ώρες έτσι και έγινε.Μέσα σε τρεις ώρες χρησιμοποιήσαμε το πριονάκι την μορφοποίηση του μετάλλου, τρίψιμο, καθαρισμό, κόλληση, θεωρία μετάλλου και εργαλεία .Μίλαγα μίλαγα σταματημό δεν είχα δεν μας ενδιέφερε τόσο να κατασκευάσουμε ένα τέλειο κόσμημα όσο το να δούμε όσο περισσότερες τεχνικές γίνεται . Τα καταφέραμε με επιτυχία τα κορίτσια έφυγαν με ένα απλό κόσμημα στα χέρια αλλά είχαν κάνει μόνες τους τις κολλήσεις σε αυτό και σε άλλα είχαν ανοίξει τρύπες με το πριονάκι είχαν τρίψει είδαμε και τις οξειδώσεις τι να πρώτο θυμηθώ. Ήταν πολύ όμορφα σας Ευχαριστώ.
Τα μαθήματα μου είναι πάντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του μαθητή, μαζί συζητάμε απο που θα ξεκινήσουμε και που θέλουμε να φτάσουμε,τα εργαλεία και τα υλικά τα παρέχω εγώ .

Τα εργαλεία που μας βοηθάνε στις διάφορες εργασίες σφυρηλάτηση μορφοποίηση κλπ.μπορούν να είναι είτε με τα εξειδικευμένα εργαλεία, είτε με εργαλεία που ήδη υπάρχουν στο σπίτι. 
Αναφέρω και χρησιμοποιώ στο μάθημα και τους δύο τρόπους ώστε ο μαθητής να μπορεί να ξεκινήσει εύκολα και γρήγορα στο σπίτι του χωρίς μεγάλο μπάτζετ.
Εδώ βλέπουμε να χρησιμοποιούμε την βαριοπούλα που έχουμε στο σπίτι, αντί για τον ατσάλινο τάκο ώστε να σφυρηλατήσουμε σε μεταλλική επιφάνεια!



 Καθαρισμός και λείανση με το ντριμελ αλλά όχι και ο μοναδικός τρόπος τα κορίτσια μάθανε να το κάνουν και με τα σμυριδόχαρτα χειρός

 Κόλληση μια εύκολη διαδικασία το μόνο που θέλει είναι εξάσκηση και όμως τα κορίτσια το κάναν απο το πρώτο μάθημα!

Το κόσμημα αυτό φτιάχτηκε μέσα σε μια ώρα με εναλλαγή των κοριτσιών στις εργασίες κόλληση,τρίψιμο
Έτσι λύσαμε τις απορίες γιατί κάτι δεν κολλάει, τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση, γιατί άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου